Експерти: Пътят Враца-Челопек е опасен /снимки/

Експерти: Пътят Враца-Челопек е опасен /снимки/ На 28 декември 2021 г. инспекционен екип на Европейския център за транспортни политики-София посети републиканския път Враца-Паволче-Челопек, по който се очаква да се прехвърли движението по време на ремонта на моста над река Искър при Мездра.
На място беше констатирано, че трасето е ремонтирано скоро /лятото на 2021 г./, но към момента е изоставено в състояние, застрашаващо пътната безопасност. Липсва пътна маркировка, пътни знаци и ограничителни системи за пътища /мантинели/.
На моста преди Паволче има пропаст, дълбока над 6 метра, и въпреки, че този участък е толкова опасен, там няма поставена никаква мантинела. Голяма част от канавките са запушени от листа, а новоизградените такива вече се рушат.
Направи впечатление и това, че при изливането на бетона не са почистени боклуците отдолу и в момента те са част от бетонената структура на новите отводнителни съоръжения. На много места липсва връзка между отделните елементи на системата за отводняване на платното за движение и поради това се задържа вода, което представлява сериозен риск за пътната безопасност.
В близост до ремонта, в гората има обособено строително сметище в разрез с всички действащи норми в България. Пътните знаци, които някога са били част от организацията на движението, са изоставени да лежат в храстите.
Кой и кога ще вземе мерки, за да бъде завършен пътя, остава да видим. Дано това да е преди първата жертва по опасните завои.
16.01.2022, 11:13 часа
2508 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha