Кърваво дерби! Д-р Кети Ценова разби котилото на шефа на РЗИ-Враца Орлин Димитров

Кърваво дерби! Д-р Кети Ценова разби котилото на шефа на РЗИ-Враца Орлин Димитров До
Агенция BulNews

Уважаеми г-н Бузов,
Обръщам се с молба към Вас да публикувате материала, който Ви изпращам:

Във връзка с новата вълна от „новини“ и коментари по мой адрес от екипа Орлин Димитров – Zov News – "Конкурент" ще направя изключение и ще обясня истината за въображаемите нарушения, свързани със заплащането на приложените от д-р Пеев ваксини в кабинета в медицински център "Евромед".
Първо да изясня политическия си статус: НИКОГА НЕ СЪМ ПРИНАДЛЕЖАЛА КЪМ КОЯТО И ДА Е ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ. /За да съм максимално откровенна, била съм член на ДКМС в далечното минало, но тогава не беше по желание./ Това подлежи на проверка, а лъжците подлежат на съдебно търсене.
Zov News „КЖЕ: Жалбата на БЛС-Враца срещу публикации за д-р Кети Ценова е неоснователна“ ... „Главният редактор на "Конкурент" съобщава, че е шокиран от твърдението, че използва хъшлашки език. Отрича политически пристрастия, но съобщава, че д-р К. Ц. е член на ГЕРБ и „едва ли някой вярва, че става дума за съвпадение“, когато се обсъжда получаването на пари от държавния бюджет, за да се ваксинират членовете на СИК (вероятно на избирателните комисии). Твърди още, че данните за преразход на средства са конкретни и подлежат на проверка.
Интересно, въпросната КЖЕ пороверила ли е по някакъв начин истинността на твърденията, като е решила, че жалбата е неоснователна?
Уважаемият главен редактор, както и уважаемият му приятел, директора на РЗИ-Враца е редно да знаят, /особено втория/, че ВСИЧКИ поставени ваксини срещу COVID-19 в България се заплащат с „пари от държавния бюджет“. В конкретния случай, д-р Пеев работи в два кабинета – единият е в практиката му на ОПЛ, там поставя ваксини само на пациенти от своята пациентска листа. Направените имунизации се заплащат от Регионална здравна каса Враца, защото като ОПЛ той е в договорни отношения с РЗОК. Медицински център „Евромед“ няма сключен договор с РЗОК. Но има разкрит имунизационен кабинет, който е включен в заповед на Министъра на здравеопазването, определяща временните имунизационни пунктове в страната. Тъй като заплащането на извършената дейност в този случай не може да стане чрез РЗОК, се осъществява чрез РЗИ. Това не е изолиран случай в страната и няма нищо общо с ГЕРБ. 
В деловодната система EVENTIS RS, която е обща за МЗ и РЗИ е налична цялата осъществена кореспонденция в тази връзка, както с МЗ, така и с РЗОК. Аз нямам вина, че Орлин Димитров очевидно не притежава необходимите дигитални компетентности и не може да работи със системата. 
Искам да обърна внимание и на факта, че д-р Пеев беше направил малко над 1000 ваксини за три месеца и заплатената сума беше около 11 000 лв. Докато Орлин Димитров 1500 за около 20 дни ли беше? „Направените“ от него ваксини също са заплатени с „пари от държавния бюджет“, но той получава и директорска заплата, въпреки, че лично на мен не ми е ясно защо. Първо, при такова бясно имунизиране, кога успя да работи и като директор? Второ, извършването на имунизации е задължение на лекарите в имунизационните кабинети. Директора на РЗИ има задължения да ръководи, организира, оценява епидемичната/пандемичната ситуация, предлага и въвежда противоепидемични мерки, налага контрола по изпълнението им и т.н. Но за да прави тези неща трябва и да ги може.
Данните за преразход на средства са „леко“ пресилени. На проведен директорски съвет малко преди освобождаването ми, Светлин Борисов, Главен счетоводител на РЗИ-Враца докладва преразход от 2000 / две хиляди/ лева, което не е нещо необичайно, в предвид, че обхващаше зимните месеци, когато се плаща отоплението на огромната сграда на РЗИ-Враца. Тази сума  е под 2% от бюджета и се компенсира през летните месеци без да окаже никакво влияние на работата на инспекцията. От директорските съвети се водят протоколи. 
Информацията за „преразхода“ има две цели – разбира се, да очерни името ми, но и съвсем не маловажно – служителите да знаят, че „пари няма“ и да не се надяват на допълнителното материално стимулиране на тримесечие, с което бяха свикнали при моето управление. Така директора разполага със средствата необезпокояван. Разпределяни ли са средства за ДМС при Орлин Димитров? Ако не са – какво е станало с парите? Това са по истински въпроси от тези с „далаверата“ с д-р Пеев, и подлежат на проверка.
В заключение искам да отбележа, че неуморните атаки по мой адрес от екипа Орлин Димитров – Zov News – "Конкурент" няма да престанат. С лъжи, клевети, измислици се опитват да внушат, че съм заемала длъжността директор на РЗИ-Враца поради политически обвързаности, а не въз основа на квалификацията и професионалния опит които имам. Същевременно се стремят  да прикрият некопетентността на настоящия ръководител на РЗИ. Ще спомена още един факт, който подлежи на проверка. Орлин Димитров на конкурса за директор на РЗИ-Враца не се класира втори, както писаха неговите приятели. Оценката от интервюто беше толкова ниска, че изобщо не беше допуснат до класиране. Нека читателите да се замислят, колко професионални мнения, съвети, консултации получихте от Орлин Димитров? Нещо различно от „Ваксинирайте се .... вашта мама!“  
Повече няма да си губя времето да влизам в обяснителен режим, заради хора, които освен да плюят и да хвърлят кал, друго не умеят. 

Г-н Бузов, ще съм Ви благодарна, ако отделите място в сайта си и публикувате информацията.

На читателите на BulNews желая успешна и здрава година!

С уважение,

Д-р Кети Ценова,
Специалист „Епидемиология на инфекциозните болести“
18.01.2022, 09:10 часа
9298 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha