Разработват План за интегрирано развитие на Oбщина Хайредин до 2027 г.

Разработват План за интегрирано развитие на Oбщина Хайредин до 2027 г. През януари стартира процеса по разработване на План за интегрирано развитие на Община Хайредин (ПИРО) за периода до 2027 г. Това се случва съгласно Закона за регионалното развитие и Правилника за неговото прилагане, като определя целите и приоритетите за устойчиво развитие на общината за срок от 7 г. Настоящият план обхваща периода 2021-2027 г.
ПИРО като стратегически документ обвързва сравнителните предимства и потенциал за развитие на местно ниво с ясно дефинирана визия, цели и приоритети за развитие, свързани общо от стремежа към по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие на територията.
ПИРО се разработва на базата на всеобхватно и активно сътрудничество със заинтересованите страни на територията на общината, които ще бъдат въвлечени в настоящия процес, както и в бъдещите актуализации на плана. В най-скоро време ще бъде разработена анкетна карта, в която гражданите ще могат да споделят своето мнение по ключови въпроси, свързани с развитието на общината. Тя ще бъде публикувана за попълване на интернет страницата на Община Хайредин, както и на други платформи.
Освен това, през следващите месеци предстои и провеждането на редица срещи със заинтересованите страни за обсъждане на актуалните проблеми на общината, потенциала и възможностите й за развитие, както и приоритетите и целите за реализация на нейната територия до 2027 г.
Следете интернет страницата на Община Хайредин за новини и покани за участие в гореспоменатите срещи и анкетни проучвания.
За повече информация, въпроси, идеи и предложения можете да се обръщате към Йоанна Иванова на e-mail: [email protected]
02.02.2022, 11:09 часа
490 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha