Стефан Красимиров ще отменя заповеди на кметове за ограничаване на уличното осветление във Врачанско

Стефан Красимиров ще отменя заповеди на кметове за ограничаване на уличното осветление във Врачанско По разпореждане на губернатора на Враца Стефан Красимиров, е изискана информация от общинските администрации на територията на областта за въведени или предвиждани мерки за ограничаване потреблението на електричество, съобщиха от областната администрация. 
Стана ясно, че към 1 февруари 2022 г. режим на уличното осветление е въведен в общините Оряхово и Криводол и в някои от населените места в община Козлодуй, като е ограничено и осветлението в парковете и градините.
Възнамеряват да въведат режим на улично осветление общините Борован, Бяла Слатина, Враца и Мизия.
Областният управител обръща внимание на кметовете на общините от област Враца, че съгласно чл. 92, ал.1 от Закона за устройство на територията, външно изкуствено осветление на улици, площади, паркове, градини и други недвижими имоти - публична общинска собственост, задължително се осигурява от общините с цел създаване на условия за безопасно нощно движение, както и на подходящ нощен облик на населените места. 
При постъпили жалби от граждани срещу заповеди на кметове на общини за ограничаване на уличното осветление в тъмната част на денонощието, тези заповеди ще бъдат проверявани по реда на чл. 45, ал. 1 от ЗМСМА, и съответно - отменяни от областния управител като незаконосъобразни.
02.02.2022, 16:43 часа
1197 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha