Мъжът, заснел клипа с умиращата жена във Враца: Може би е могло да помогна някак

Мъжът, заснел клипа с умиращата жена във Враца: Може би е могло да помогна някак Трагичният инцидент с умиращата пред очите на детето си жена във фоайето на Спешно приемно отделение във Враца - тема, която надали е оставила някого безразличен, предизвика редица въпроси. Защо мъжът, заснел клипа, живее между благодарността на близките и упреците в социалните мрежи. Можел ли е да направи друго, вместо да снима? Как в същите социални мрежи се приемат жестовете на решилите да помогнат на осиротялото дете и семейството му? Има ли още какво да кажат протестиращите?
„Може би е могло да помогна някак, но като чух, че се случва нещо нередно, се възмутих и започнах да снимам с телефона си”, разказа пред NOVA Иван Илиев - мъжът, който е заснел 43-годишната жена пред Спешно отделение във Враца.
„Бях под напрежение. Жена ми беше вътре с излязло от ритъм сърце. Пред очите ми става грозна гледка. Снимам. И аз малко неадекватен. Може би съм могъл да помогна? Как? Да вляза да разбивам врати или да правя глупости? Не знам”, заяви Илиев.
„Когато се случват такива неща да бъдеш малко по-настоятелен и адекватен ли? По-смело да постъпваш ли? В никакъв случай да мълчим”, смята Илиев.
Той посочи, че близките на починалата жена са му благодарили и мъжът е изпълнил гражданския си дълг, като е дал гласност на случилото се.
„Ако не се дава публичност на такива неща и те не стигат до медиите, това щеше да бъде поредният потулен случай”, каза Мая Методиева, която е администратор на Facebook платформа, където се събират дарения за детето на починалата жена.
05.02.2022, 11:11 часа
7280 7
Коментари

Синия кит

05.02.2022, 22:11 часа
Единствения начин да се помогне на тая болница е да се затвори и всички работили в нея да влезат у затвора. Тогава болните ще ходят до София, но поне ще са живи след това. Час и половина път срещу цял живот мъртъв.

Наблюдател

05.02.2022, 17:33 часа
Това е от интервю на този мъж "... Гледам, администраторката не предприе бързи действия, та да се види, че реагира бързо. Извадих телефона. Тя му помогна, свалиха жената, жена с детенце..." Седи, седи и снимай, после не било за публичност.

засрами се бе откачалко

05.02.2022, 17:12 часа
абе неграмотнико ,лекарите спасяват женати а ти се занимаваш с глупости дано ти се върне всичко

скромен благодарен мирянин

05.02.2022, 14:35 часа
с ПРОТОКОЛИТЕ пак ще си измият ръцете с некой дребен.

скромен благодарен мирянин

05.02.2022, 14:32 часа
Не докторите и сестрите пишат протоколите за прием на пациенти. Ама ми хареса как всички ГОЛЕМИ си измиха ръцете с момичето на рецепцията. Жалко за починалата, ама в тая обстановка с това напрежение върху медиците, да не сме следващите, щото тия

Ylk

05.02.2022, 14:18 часа
Е, сега като изпонапускат лекарите и сестрите от спешното, се надявай жена ти да има здраво сърце, да стигне до Монтана следващия път като и потрябва медицинска помощ

Не Така !

05.02.2022, 12:11 часа
Лекарите спасяват жена ти, ти предизвикваш скандал срещу тях с "Убиици". Знаеш ли, че в Спешното има само по един дежурен лекар.Вместо да си благодарен ,че за твоята жена е имало лекар, който не е бил ангажиран с друг случай, ти предизвикваш сеир.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha