Тежък уикенд за видинските огнеборци! Гасиха запалено мазе и пожар в къща

Тежък уикенд за видинските огнеборци! Гасиха запалено мазе и пожар в къща Тежък уикенд са имали видинските огнеборци, става ясно от информация от пресцентъра на МВР в крайдунавския град.
На 6 февруари, след получен сигнал в 9.10 часа, екип огнеборци от областния град гасил пожар в мазе на жилищен блок в комплекс „Крум Бъчваров“.
Причината за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили домашно имущество, спасени били съседните четири мазета.
В 17.32 часа същия ден, постъпил сигнал за пожар в къща в Ново село. Пристигналите на мястото огнеборци потушили пламъците. Огънят унищожил 70 кв. м. покривна конструкция, домашно имущество и мебели. Сградата била спасена. Причината за пожара е неправилно ползване на отоплителни уреди.
Същия ден огнеборците реагирали и на 7 сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в два метални контейнера за смет – на ул. „Гладстон“ и в ж.к. „Панония“, запалени сухи треви и храсти между селата Кутово и Сланотрън, при разклона за Капитановци, в землището на Карбинци и във видинския кв. „Акджамия“, и запалени отпадъци в Ружинци.
На 4 февруари огнеборците реагирали на три сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени отпадъци в метален контейнер за смет в комплекс „Химик“, запален комин на жилищна сграда на ул. „Екзарх Йосиф I“ във Видин и запалени сухи треви в землището на Гайтанци.
На 5 февруари огнеборците гасили запалени сухи треви в землищата на Буковец, Капитановци и Брегово. При пожарите няма нанесени материални щети.

*Снимката е илюстративна
07.02.2022, 10:18 часа
671 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha