Заловиха четирима с над 20 кубика незаконни дърва в землището на врачанско село

Заловиха четирима с над 20 кубика незаконни дърва в землището на врачанско село Полицаи са хванали четирима с над 20 кубика незаконни дърва в землището на врачанското село Борован, съобщиха от областната дирекция на МВР.
Сигнал за престъплението е получен в събота сутринта от служител на РДГ-Берковица. Той заявил, че в землището на селото е установил, че неизвестни лица са извършили незаконен дърводобив на около 18 кубика дърва за огрев, нарязани около 1 м и наредени на купчини. Дървеният материал е иззет и транспортиран от горските служители.
От проведените издирвателни мероприятия станало ясно кои са извършителите. Това са Т. Т. от Бъркачево, Н. Б. от Бяла Слатина и Д. С. от Червен бряг.
По случая е образувано досъдебно производство.
Горските служители са задържали двама с микробус "Форд Транзит", без данни за собственост. Той бил натоварен с 3 кубика дърва без горска марка и документи за произход. В близост до превозното средство са установени Т. Т. от Бъркачево и Ц. Б. от Бяла Слатина. Те са стари познайници на полицията. Мъжете са задържани за срок от 24 часа в Районното управление в Бяла Слатина, а автомобилът и дървата са иззети от горските.
Образувано е бързо полицейско производство.

*Снимката е илюстративна
13.02.2022, 13:25 часа
3260 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha