След бунта на местните: Изграждат обходен път на Гложене /снимки/

След бунта на местните: Изграждат обходен път на Гложене /снимки/ Започнали са необходимите процедури за изграждането на обходен път на Гложене, който да изведе тежкотоварните камиони от селото, след дългогодишните протести на хората, съобщи кметът на селото Петко Петков.
Той поясни, че представители на най-големия арендатор в района - „Октопод“ са поели тази инициатива и материалите за изграждането са тяхна дело, а двама от най-големите земеделци в Гложене им помагат с техника.
Припомняме, че през декември жителите на две от улиците - „Христо Ботев“ и „Александър Стамболийски“, протестираха срещу преминаването на тежкотоварните камиони. Те от години пишат писма с подписки до всички възможни институции в общината и държавата срещу тежките машини на зърнопроизводители движещи се през двете улички до зърнобазата край селото. Още тогава представителят на „Октопод“ Тодор Янков беше категоричен, че те имат желание да направят този обход, но не могат да вземат подобно решение сами, тъй като пътят не е техен, а на общината. От администрацията пък прехвърлиха отговорността на АПИ, като обявиха, че това е техен терен.
Към днешна дата вече обходният път е започнат.
Хората в Гложене посрещнаха с удовлетворение и възгласи „Браво!“ мерките, които ще бъдат предприети. 
15.02.2022, 09:41 часа
2851 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha