Спипаха контрабандни бойни пистолети на „Капитан Андреево“ /снимка/

Спипаха контрабандни бойни пистолети на „Капитан Андреево“ /снимка/ Митническите служители откриха 9 бойни пистолета при проверка на товарен автомобил, съобщиха от Агенция "Митници".
На 11 февруари, на Митнически пункт "Капитан Андреево" пристига влекач с полуремарке, превозващ стока от Турция за Германия.
По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която във фабрични кухини на полуремаркето са открити черни полиетиленови чанти.
В тях поставени в гумени ръкавици са открити 9 бойни пистолета с пълнители от различни марки. Контрабандно пренасяните оръжия са иззети. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.
На шофьора - 56-годишен турски гражданин, е повдигнато обвинение. Спрямо същия е била взета мярка за неотклонение „Гаранция в пари“, както и „Забрана за напускане пределите на Република България”, освен с разрешение на Окръжна прокуратура-Хасково, като наред с това е бил временно отнет и документа му за задгранично пътуване.
15.02.2022, 10:50 часа
457 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha