Полезно за господата: Защо е по-добре да спите облечени, а не голи

Полезно за господата: Защо е по-добре да спите облечени, а не голи Въпреки че пижамите са едни от най-популярните подаръци за мъже, обикновено се смята, че мъжете все още предпочитат да спят голи. Има обаче няколко причини, поради които не трябва да го правят. Научете ги в следващите редове.
Вероятно знаете, че прекарваме една трета от живота си в сън. Въпреки това проучвания показват, че малко над 40 % от хората спят по пижама, малко над 20 % - по бельо, а малко под една трета спят голи. Защо? Може би смятате, че да си гол е по-здравословно. В края на краищата кожата ви трябва да диша, нали? Със сигурност е така, но има няколко причини, поради които трябва да носите нощно облекло.

Пижамите стават все по-секси
Забравете за огромните, разпуснати пижами „от едно време“. Съвременните модели мъжки пижами изглеждат страхотно. Освен стандартната кройка пижами, вече можете да избирате измежду модели по тялото, тениски и шорти за спане или пък пижами, състоящи се само от широко долнище. Комбинирайте пижамата си с мъжки халат и ще получите неустоима комбинация.

Нощното облекло подобрява качеството на съня
В допълнение към подходящата дължина на леглото и удобния матрак, правилният избор на нощно облекло също може да ви помогне да спите спокойно. Затова мъжката пижама трябва да е изработена от мек материал и да е удобна.  Тъй като обаче удобството на всеки мъж е различно, на пазара има много кройки, дължини и видове пижами. Ние ви препоръчваме да заложите на пижами с висок дял памук, защото той дава възможност на кожата да диша.

Пижамата регулира температурата на тялото
Добре подбраната пижама може да направи истински чудеса за тялото ви, и то докато спите. Тя не само ще ви топли през студените нощи, но и може да ви разхлади в жегите. Ако изберете прохладна материя, няма да се потите прекомерно дори при най-големите горещини.

Не е полезно да спите само по бельо
През лятото много хора заменят пижамите с бельо. Малко хора обаче осъзнават, че това решение не е най-здравословното. Всъщност, бельото прилепва плътно към кожата и така я загрява прекомерно, което води до изпотяване. Това пък може да доведе до развитие на различни бактерии. За да се осигури достатъчно добра почивка на тялото, определено е за предпочитане да изберете пижама. Все пак, ако сте от мъжете, които не искат да се откажат от съня по бельо, ви препоръчваме да сложите широки памучни мъжки боксерки или шорти, които ще поддържат интимните ви части в добро здраве.

Пижамата помага за освобождаване от стреса
Звучи невероятно, но пижамата може да намали стреса, който се натрупва през деня. Кортизолът е хормон, който се освобождава от организма в отговор на стреса. Той се натрупва през деня и единственият начин да го обработим е да спим качествено и то поне 8 часа. Носенето на пижами, които осигуряват по-добро качество на съня и поддържат по-ниска температура на тялото дори през лятото, спомага за бързото изхвърляне на кортизола от организма. А заедно с това изчезва и стресът.

Носенето на пижама и халат подобрява настроението
Живеем забързан живот и истината е, че много от нас понякога очакват с нетърпение времето за лягане. Пижамата се асоциира с почивка, така че самото ѝ обличане ще помогне на мозъка ви да се настрои за релаксация. Ако искате да се отпуснете след работа, след като се приберете у дома вземете горещ душ и нахлузете топъл халат. Така ще можете максимално да се насладите на домашния уют. 
Ако сте мъж и не сте се замисляли за носенето на пижама, надяваме се, че сме ви убедили в ползите от нея, особено в тези за здравето.
18.02.2022, 08:40 часа
1873 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha