Служители на МВР-Видин и Белоградчик подкрепиха националния протест

Служители на МВР-Видин и Белоградчик подкрепиха националния протест 60 служители на МВР-Видин и Белоградчик подкрепиха националния протест, който се състоя пред Народното събрание днес.
20% увеличение на заплатите и по-добри условия на труд искат полицаи, гранични служители и пожарникари, каза Емилиян Недялков от видинския полицейски синдикат. Той е и член на УС на синдикалната федерация на служителите на МВР:
"Две са основните ни искания. Едното е за 20% увеличение на основните възнаграждения, а второто - за оформяне на предпоставки за реални реформи. Тъй като в бюджета не виждаме нещо, което да е заложено за плащане на този функционален анализ, вече стана прословут, за който се говори в коалиционното споразумение. Считаме, че той не е обезпечен ресурсно. Очакванията ни са да има развитие по тези въпроси."
Синдикатите искат каквито и реформи да се провеждат, те да бъдат с тяхно участие. Предстои следващата седмица да има диалози с представители на законодателната власт, добави Емилиян Недялков.
20.02.2022, 16:59 часа
860 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha