Започна изграждането на ново затворническо общежитие от открит тип във Враца /снимки/

Започна изграждането на ново затворническо общежитие от открит тип във Враца /снимки/ От днес започна изграждането на ново общежитие от открит тип към затвора във Враца, видя репортер на агенция BulNews.
То ще бъде бившата сграда на Службата по метрология и стандартизация, която се намира в непосредствена близост до зандана. В него ще бъдат настанени около 100 души от общежитието от открит тип в Бойчиновци, а лишените от свобода, които се помещават в това от закрит тип, ще останат там. Капацитетът на новото общежитие ще бъде 250 души. 
Старт на дейностите даде преди минути зам.-министърът на правосъдието Емил Дечев. На събитието присъстваха и главният секретар на Министерството на правосъдието и ръководител на Програмния оператор на Програма „Правосъдие“ Десислава Гайдарова, главният директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ гл. комисар Ивайло Йорданов, началникът на врачанския затвор ст. комисар Иван Спасов и др.
Обектът е част от проект „Осигуряване на сигурна и безопасна материална среда в затворите и арестите“ по Програмна област 19 „Корекционни услуги и предварително задържане“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021. За ремонта са предвидени 1 614 000 лв. и ще бъде извършен от сливенска фирма. 
Инвестиционният проект предвижда сградата да бъде преустроена в затворническо общежитие, което да отговаря на всички европейски изисквания, както за лишените от свобода, така и за служителите. 
Сградата ще бъде изцяло обновена и отоплявана. Всяка килия ще има самостоятелен санитарен възел и баня, а в помещенията ще има и кабелна телевизия. 
"Идеята е да се създадат съвременни условия за живот за лишените от свобода. Държавата трябва да покаже хуманно отношение към тези хора, за да могат те да се реинтегрират в обществото", заяви зам.- правосъдният министър Емил Дечев.
07.03.2022, 11:10 часа
4753 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha