За месец: Инспекцията по труда във Враца отчете близо 500 нарушения

За месец: Инспекцията по труда във Враца отчете близо 500 нарушения Близо 500 нарушения са били констатирани от Инспекцията по труда във Враца през изминалия месец, отчете директорът Румен Младенов. 
През февруари дейността на дирекцията е била насочена приоритетно към решаване на получени жалби и сигнали. Извършен е бил контрол по въвеждане на противоепидемичните мерки, свързани с ограничаване разпространението на COVID-19. Акцент в дейността на дирекцията са и обектите на контрол в секторите „Строителство“ и „Селско стопанство“, които са идентифицирани като рискови, както по отношение изпълнението на трудовите правоотношения, така и по безопасността на труда. 
Проверени били общо 91 предприятия от различни отрасли на икономиката. 12 от посещенията били след получени сигнали от граждани и организации, а други 12 – за проверка за изпълнение на вече дадени предписания. 
Констатираните нарушения през отчетния период са 489. Издадени са 476 задължителни за изпълнение предписания. Съставени са 9 акта за обща сума от 7 300 лева.  Влезли са в сила още 5 наказателни постановления за предходен период за сумата от 8500 лв.
Една машина е била спряна от експлоатация. Отстранени работници няма.
Инспекцията по труда не е участвала в разследването на тежки трудови злополуки. 
Благодарение намесата на дирекция „Инспекция по труда“ Враца намалява броят на фирмите, които забавят изплащането на трудовите възнаграждения. За периода са изплатени забавени заплати за 2400 лева. 
09.03.2022, 13:00 часа
582 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha