Картинг пилотът Мартин Стоянов от Враца направи впечатляващ първи тест на Formula Renault 1600 /снимки+видео/

Картинг пилотът Мартин Стоянов от Враца направи впечатляващ първи тест на Formula Renault 1600 /снимки+видео/ Картинг пилотът Мартин Стоянов от Враца направи впечатляващ първи тест на Formula Renault 1600, научи агенция BulNews.
Oт административна гледна точка целта му през този сезон е той да участва в шампионат с автомобили, a един потенциалните е "Карбониа Къп", където има клас за болиди до 1600 куб. см. Това не е толкова лесно, тъй като в Европа не е позволено включването в автомобилни състезания преди навършването на 14 години. Повечето писти дори не позволяват на по-млади пилоти да тестват, но се правят специални изключения, както сега за Марти.
В този тест той искаше да покаже, че е стабилен, сериозен и заслужава да участва наред с останалите. Тестът се проведе на пистата "Мост" в Чехия - класическа ритмична писта с микс от бързи и бавни завои, а отборът бе местния JMT Racing Engineering.
Колата отново бе Мигал, но този път Формула Кампус с тръбна конструкция, двигател Рено 1.6л и мощност около 115 к.с.
За съжаление денят не започна добре, тъй като имаше малък технически проблем, който механиците бързо отстраниха. Времето обаче също не бе хубаво заради силния вятър и нулевите температури. 
Още от първата сесия в колата Марти показа скорост и бе с комфортна преднина пред останалите пилоти, които тестваха в неговия клас, а някои от тях дори бяха с по-бързите Формула 4.
Местният пилот и многократен шампион в Карбониа Къп Хонца Ригер помагаше на Марти да подобри карането си телеметрията и онборда. Така в последната сесия от деня той записа време 1:50.30, което бе най-доброто за отбора на пистата,
Това време щеше да му отреди 2-ро място на стартовата решетка в последното състезание на Мост от "Карбониа Къп" през лятото. За сравнение, температурата на гумите на Марти бе само 40 градуса.  Несъмнено с нови гуми и на по-добри условия той би могъл да свали времето си със секунди.
В края на теста Хонца Ригер и други пилоти бяха особено впечатлени, гледайки онборда на Марти от най-добрата му обиколка. Развитието в неговото каране е очевидно и той става все по-плавен, с все по-малко излишни движения на волана.
След този впечатляващ дебют, решението остава в състезателния директор на "Карбониа Къп", който трябва да реши дали Марти представлява специален случай, заслужаващ изключение, и да бъде допуснат да се състезава. Ако това се случи, то той ще бъде най-младият пилот, състезавал се с формули в Европа. 

17.03.2022, 12:14 часа
2065 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha