Две учителки са убити при нападение в училище в Малмьо

Две учителки са убити при нападение в училище в Малмьо Две учителки по на около 50 години са убити при нападение в средно училище в южния шведски град Малмьо снощи, съобщи информационната агенция Aftonbladet, цитирана от БГНЕС. Жертвите са били намушкани с нож, съобщават местни медии. Двете жени са били откарани с линейка в местна болница, където починали от раните си.
По подозрение в убийството е арестуван 18-годишен ученик в училището. Той е задържан само 10 минути след получаването на сигнала. Полицаите пристигнали във видимо спокойното училище, но открили двете ранени жени и младежа на третия етаж. У него са намерени брадва и нож.
Полицията съобщи, че заподозреният не е имал криминално досие или подозрително поведение. Мотивът за действията му остава неизвестен и засега няма доказателства за необичайна връзка между него и учителките.
Началникът на полицията в Малмьо Петра Стенкула заяви, че домът на заподозрения се претърсва.
При нападението в сградата на училището имало около 50 души. Полицията евакуирала всички и претърсила целия район, но не открила "никакви индикации" за повече извършители.
22.03.2022, 13:45 часа
496 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha