Търсите работа? Община Враца разкрива над 20 позиции за социални центрове

Търсите работа? Община Враца разкрива над 20 позиции за социални центрове Община Враца обяви процедура за подбор на персонал за двата Центъра за грижа за лица с психични разстройства, Център за грижа за лица с умствена изостаналост и Център за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване. Ще бъдат назначени над 20 души на пълен и непълен работен ден, става ясно от обявлението на сайта на местната управа. 
За единия Център за грижа за лица с психични разстройства се търсят трудотерапевт и санитари. Първата позиция е на 4-часов договор. В задачите на новия служител ще влиза организацията ма трудотерапевтична дейност съобразно индивидуалните възможности и личния избор на всеки потребител. Работи се по изготвени от него програми за индивидуална и групова работа и месечен график, като той трябва да сформира групи за лица с общи интереси и да оказва необходимата помощ и подкрепа на потребителите. Трудотерапевтът води необходимата документация и отчетност.
Кандидатите трябва да имат висше образование „Бакалавър“ или „Магистър“ в  специалности от професионално направление „Педагогика“ – „Трудотерапия“ или „Социални дейности“. Професионален опит не се изисква, но се счита за  предимство. Сред останалите изисквания за поста са компютърна грамотност, адаптивност и психологическа нагласа за работа с лица с психични разстройства, отлични комуникативни и организационни умения, умения за работа в  екип.
Търсят се и 5 броя санитари, чиито договор ще бъде на пълен работен ден. Те трябва да отговарят за санитарно-хигиенното състояние на помещенията и потребителите, да подпомагат медицинските сестри при обгрижването на хората, настанени в Центъра, при извършването на ежедневните им дейности. Санитарите отговарят и за правилната експлоатация на наличното оборудване.
Във втория Център за грижа за лица с психични разстройства се търся отново трудотерапевт на непълен работен ден и 10-има санитари, като изискванията са същите. Освен тях, общината ще назначи и една медицинска сестра, която да осигурява грижа за живота, здравето, психическия и емоционален комфорт на настанените потребители. Тя трябва да води цялостната и задължителната документация, да наблюдава здравословното състояние на лицата и изготвя индивидуален план за здравни грижи. В задачите й влиза също осъществяване на спешна долекарска помощ, да изпълнява лекарските назначения, прави превръзки при необходимост, раздава лекарства, изпълнява и други манипулации. За да участват в подбора, кандидатите трябва да имат висше медицинско образование и поне 1 година опит. 
За Центъра за грижа за лица с умствена изостаналост община Враца търси да назначи още 5-има санитари и психолог на половин работен ден. За втората позиция се изисква висше образование в специалност „Психология“, като опитът е предимство. Служителят трябва да оказва помощ и подкрепа на потребителите, да участва при изготвянето на индивидуалната оценка на потребностите и при изготвянето на индивидуалните планове, да определя психологическите и социалните фактори, оказващи влияние върху пълноценното развитие на лицата и предлага мерки за тяхното коригиране. Той трябва още да прилага подходящи психологически интервенции, включително индивидуално или групово консултиране, тренинг, терапия и да води необходимата документация и отчетност.
За Центъра за грижа за възрастни хора в невъзможност за самообслужване се търсят още двама служители – трудотерапевт и медицинска сестра, като условията и изискванията се припокриват с тези в другите центрове. 
Всички кандидати за позициите могат да подадат документи за кандидатстване в Центъра за административно обслужване в сградата на община Враца – гише „Общо деловодство”, в срок до 31 март, включително. Подборът се осъществява на два етапа – одобрените по документи ще преминат през интервю.  
 
24.03.2022, 11:33 часа
1672 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha