Мир? Москва предлага на Киев среща между Путин и Зеленски

Мир? Москва предлага на Киев среща между Путин и Зеленски След преговорите в Истанбул между Русия и Украйна, се чу обнадеждаваща новина - Кремъл предлага Владимир Путин и Володимир Зеленски да се срещнат и да разговарят.
Москва предложи на Киев да проведе среща между президентите Путин и Зеленски, като едновременно с това външните министри да парафират мирен договор, стана ясно от думите на шефа на руската делегация Владимир Медински.
Русия предприема две стъпки към Киев за деескалация на конфликта, заяви ръководителят на руската делегация след разговорите в Истанбул, предава РИА Новости.
Той отбеляза, че срещата е била конструктивна. Според Медински, предложенията на украинската страна ще бъдат докладвани на Владимир Путин.
По-рано става ясно, че Русия радикално ще намали военната си активност извън Киев и Чернигов, заяви заместник-министърът на отбраната на Русия Александър Фомин, предаде ТАСС.
"Тъй като преговорите по подготовката на договор за неутралитет и неядрен статут на Украйна и предоставянето на гаранции за сигурност на Украйна преминават към практическа реализация, отчитайки принципите, обсъдени по време на днешната среща, Министерството на отбраната на Русия взе решение за драстично намаляване на военната активност в Киевска и Черниговска област", поясни той.
29.03.2022, 16:07 часа
808 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha