Над 300 бежанци от Украйна са получили временна закрила в Северозапада

Над 300 бежанци от Украйна са получили временна закрила в Северозапада 343 бежанци от Украйна са получили регистрационни карти за временна закрила в Северозапада, съобщава БНР.
Най-много граждани на Украйна са регистрирани на територията на област Враца - 312. В област Видин 76 украинци са получили карта за временна закрила, докато в област Монтана са 31.
От 21 март в областната дирекция на МВР-Видин функционира един пункт за издаване на регистрационни карти за временна закрила на бежанците от Украйна. Той се намира в приемната на сградата на ул. "Цар Симеон Велики" №87.
В област Монтана действат два пункта за предоставяне на временна закрила на украински граждани. Единият е в сградата на служба "Миграция" на бул. "Ал. Стамболийски" № 2 в Монтана, а другият е в сградата на районното управление в Берковица, на площад "Йордан Радичков" №13. Работното време и на двата пункта е всеки делничен ден от 8.30 ч. до 17.30 ч.
С получената регистрация украинските граждани придобиват определени права, като оставане на територията на Република България, право на труд и професионално обучение, медицинска помощ и др.
05.04.2022, 16:00 часа
930 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha