Правителството възстановява дейността на Летище Видин

Правителството възстановява дейността на Летище Видин Възстановяване на дейността на Летище Видин край село Иново е един от проектите, включени в публикуваната от Министерство на регионалното развитие и благоустройството интерактивна карта. Тя показва плановете за развитието на транспортната инфраструктура на България и свързаните региони до 2040 г. Картата представя плановете на държавата за проектите, които ще се реализират в районите за планиране на страната, като по отношение на видинското летище, срокът, който правителство си поставя, е до 2025 година.
В проекта влизат "услуги за осигуряване на безопасна експлоатация на безпилотни летателни системи и осигуряване на въздушна градска мобилност", съобщават от МРРБ. 
Летище Видин е открито като през 1973 г. и изпълнявало полети до София, както и до Варна и Бургас. През 1991 година, поради икономическата криза, редовните авиолинии стават нерентабилни и са закрити, но летището продължава да обслужва самолети и вертолети. Официално то е закрито е през 1999 година със заповед на тогавашния министър на транспорта. 
 
05.04.2022, 16:55 часа
2590 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha