Над 10 километра е опашката на "Дунав мост 2" при Видин

Над 10 километра е опашката на "Дунав мост 2" при Видин Опашка от над 10 километра от ТИР-ове се образува на околвърстния път на Видин. Причината според водачите е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на "Дунав мост 2" и недостатъчно бързата работа на граничните служители.
"По принцип българите много не ги закачат, ама турските камиони с турска стока... Ровят им в кабините, шкафове отварят, отиват десетина минути на камион. Да намалят контрола малко, не може 10 минути на камион. Проблемът е от румънска страна, кантарите и контрола. Просто кантарите са проблем. С контрола може би около 15-20 минути горе-долу минава един камион. Ние минаваме по-бързо. Турските камиони минават доста по-бавно, при тях документите са други. Аз сега се наредих, но най-вероятно до довечера няма шанс да мина", коментират някои от чакащите на опашката български шофьори.
От 4 април е въведена и временна организация на движение по "Дунав мост 2". Причината е ремонт на път Е-79 при км -1+540 в румънската част преди граничния контролно-пропускателен пункт при "Видин – Калафат".
Заради изчакващите да преминат границата камиони, движението по част от околовръстния път на Видин се осъществява двупосочно в едното платно. 
09.04.2022, 13:54 часа
480 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha