Пети ден екип на Червения кръст не може да стигне до обсадения Мариупол

Пети ден екип на Червения кръст не може да стигне до обсадения Мариупол Екип на Червения кръст не е успял да достигне до обсадения украински град Мариупол въпреки петдневни опити. Това е заявил пред британския канал "Скай" ръководителят на организацията в Украйна Паскал Хундт,съобщава БНР.
По думите на Хундт хуманитарният конвой е спрял на 20 километра от града, откъдето обаче е успял да събере избягали от бойните действия, включително с лични коли.
Според Хундт в следващите дни ще са нужни много такива операции, предвид все по-ожесточените бойни действия в Източна Украйна.
Хуманитарни коридори за напускане на Донецка и Луганска област бяха налични и днес, но след ракетното нападение срещу гарата в Краматорск в петък, хората предпочитат да ползват личен транспорт, смята още ръководителят на Червения кръст.
Удари има и в други части на Украйна. Според управителя на Харковска област двама души са загинали след руски артилерийски обстрел в областта. От руска страна бяха разпространени кадри от изстрелване на ракети "Калибър" срещу цели на украинската армия.
Украйна пък твърди, че е свалила руски изтребител над Николаев, както и военен дрон близо до Харков, за което е била използвата зенитна ракетна система, дарена от Великобритания.
10.04.2022, 15:40 часа
329 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha