Продажбите на „Киндер“ се сринаха преди Великден

Продажбите на „Киндер“ се сринаха преди Великден За една седмица продажбите на „Киндер“ (Kinder) са намалели с 35%, след като в някои продукти на марката беше открита салмонела, съобщава френското радио Бе Еф Ем (BFM).
Периодът преди Великден е ключов за техния производител „Фереро“ (Ferrero), който по това време реализира 10% от годишния си оборот. 
След откриването на 150 случая на салмонелоза в Европа, свързана с потреблението на някои продукти на марката, потребителите станаха предпазливи и предпочитат да не поемат риска, въпреки табелите в супермаркетите, че изложените продукти не са част от изтеглените партиди. Всички съмнителни продукти са произведени в завод в Белгия.
На първо време „Фереро“ изтегли само някои партиди, след което разшири мярката към цялото производство на завода в Арлон.
Според неправителствената организация „Фуудуоч“ (Foodwatch) компанията се е забавила да реагира. Заразените със салмонела партиди са открити във фабриката в Арлон още през декември, без да се сигнализира за заболели потребители. Тогава са взети хигиенни мерки за елиминиране на бактерията. 
„Фереро“ беше уведомен на 23 март от британските власти  за случаи на зараза и няколко дни по-късно беше разпоредено изтеглянето на продукти.
14.04.2022, 16:31 часа
567 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha