Подготвят фестивал на патриотичното творчество в Паволче

Подготвят фестивал на патриотичното творчество в Паволче Четвърти фестивал на патриотичното творчество "С Ботевски пламък в сърцето" организират от Народно читалище "Фар 1930" в Паволче, научи BulNews. Приемат се есета на тема "Любовта на Ботев към род и родина". Крайният срок за предаването им е 16 май.
"Фестивалът има конкурсен характер. В първото издание имаше три категории - написване на есе, изпълнение на патриотичен стих и изпълнение на патриотична песен. С есе могат да се включат всички, които желаят. Имаме две групи - едната е до 18 години, а другата над 18 години. Догодина очакваме да бъде Пето юбилейно издание и пак да се състезават в трите категории. Есето трябва да е до 1 страница. Получаваме есета от цяла България, от училища, читалища, от клуб на пенсионера. Журито е от трима душа - литератор, писател и председателят на читалището Даниела Петрова. На 23 май ще обявим наградените есета", каза секретарят на читалището Мария Божковска.
Творбите ще бъдат приемани на електронната поща на читалището, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени до 23 май на във фейсбук страницата на село Паволче.
04.05.2022, 09:56 часа
683 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha