Радост за жителите на монтанския кв. "Младост"! Общината дава близо 85 бона за нов паркинг

Радост за жителите на монтанския кв. "Младост"! Общината дава близо 85 бона за нов паркинг Община Монтана дава близо 85 000 лева за нов паркинг в квартал „Младост“, научи агенция BulNews. С това местната управа бори дългогодишният проблем с недостатъчното място, където жителите да спират автомобилите си.
Паркингът ще бъде изграден пред блок № 18. Той ще бъде с размери 72 на 17 метра. В проекта е включено полагане на бордюри, направа на трошенокаменна основа, полагане на неплътен и плътен асфалтобетон с дебелина  4 см, подобряване на отводняването, както и цялостно облагородяване на предблоковото пространство.
Припомняме, че в Монтана предстои да бъдат направени пет нови паркинга с общо 150 места. Освен този в квартал „Младост“, вече започна реконструкцията на най-големия паркинг в града – този на ж.п. гарата. Изгражда се и втори в района на общинския пазар, до бившата битова техника. Места за паркиране ще се обособят и при блок 11 в ж.к. „Плиска”, както и на улица „Гоце Делчев”.
„От изключително важно значение е в града да има достатъчно места за паркиране. Това ще стопира безразборното спиране на автомобили на непозволени места, което пречи и на пешеходците, и на движението като цяло”, подчерта кмета Златко Живков.
Срокът за извършване на дейностите по настоящия проект е 3 месеца от датата на подписване на договора. За изпълнението на всички строителни работи следва да се използват неупотребявани и качествени материали, които да отговарят на българските и европейските стандарти за екологична чистота, хигиенни норми, електро-, пожаро- и техническа безопасност. При поискване от възложителя, изпълнителят трябва да може да осигури работа по обекта през почивните и празничните дни, а също и на смени денонощно. Избраната фирма трябва да даде и поне 1 година гаранция за извършените от нея работи, става ясно от документите по обществената поръчка.
Мераклиите да участват в подбора могат да подават документи до 16 май.
11.05.2022, 08:30 часа
2408 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha