Предлагат акад. Ячко Иванов за почетен гражданин на Монтана

Предлагат акад. Ячко Иванов за почетен гражданин на Монтана Предложението академик Ячко Иванов да бъде удостоен с Почетния знак на oбщина Монтана по повод празника на града – Свети Дух, ще гласува на своето редовно заседание oбщинския съвет. То ще се проведе на 26 май, от 14 ч., в Младежкия дом. 
Академик Ячко Павлов Иванов е български учен от Българската академия на науките. Той е инженер реолог. Директор е на Академичното издателство "Марин Дринов" на БАН от 2005 г. Академик Ячков е роден на 14 септември 1932 година в село Киселево, община Брусарци. Академик Ячков е носител на медал за трудово отличие – за строителството на яз. "Тополница" и на орден "Кирил и Методий" III степен.
Сесията на общинския съвет в Монтана ще започне с обсъждане на програмата на общината за намаляване риска от бедствия за периода 2021 – 2025 г. Дневният ред от 20 точки предвижда също Общински съвет – Монтана да гласува и изготвянето на морфологичен анализ на битовите отпадъци, генерирани на територията на община Монтана в продължение на една година съгласно новата методика на Министерството на околната среда и водите. Според изискванията този анализ се актуализира на всеки 5 години. 
Съветниците ще изберат и представители на общината в общото събрание на Асоциацията по ВиК на обособената територия, "Водоснабдяване и канализация", на "Топлофикация" и на МБАЛ "Д-р Стамен Илиев".
На сесията на местния парламент ще бъдат определени представители на общината в областните комисии за изготвяне на областна здравна карта и областна аптечна карта. Общо 9 от точките, включени в дневния ред на сесията касаят управлението на общинската собственост.
20.05.2022, 14:46 часа
540 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha