Поздрав от кмета на Вършец Иван Лазаров по случай 24 май

Поздрав от кмета на Вършец Иван Лазаров по случай 24 май Поздравителен адрес по случай 24 май от кмета на Върец инж. Иван Лазаров.
Ето какво гласи пожеланието на градоначалника за днешния празник:

"Уважаеми учители, ученици и читалищни дейци,
С огромно вълнение Ви поздравявам по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май! Тази паметна дата е празник на българското слово, което отеква и пренася през вековете славата на Светите братя Кирил и Методий. Прекланяме се пред делото на Солунските братя и отдаваме почит на всички, които пазят нашето културно-историческо наследство и го предават на бъдните поколения. През хилядолетната ни история писмеността, училището и знанието винаги са били символ и стожер на българската идентичност.
Уважаеми учители,
Днес всички Вие заслужавате нашата дълбока почит за огромните усилия и обич, с които раздавате себе си, за да изградите бъдещото поколение на България от достойни и образовани млади хора. Продължавайте всеотдайно, с достойнство и последователност, да водите своите ученици в света на познанието. Нека успехите на Вашите ученици Ви носят лично удовлетворение и радост! Пожелавам Ви все така неуморно да следвате великата мисия, завещана от предците ни – да образоваме нашите деца, да обичаме и пазим родния език!
На вас, скъпи ученици, пожелавам да гребете с пълни шепи от съкровищата на знанието и културата, защото духът е нетленен, защото те правят човек по-благороден и успешен. Пазете красивото българско слово, четете български книги, посещавайте театрални постановки. Растете будни и родолюбиви!
Уважаеми дейци на културата и читалищни деятели,
Възхищавам се на енергията и всеотдайността, с която творите, съхранявате културните ни ценности и ги предавате на всяко следващо поколение. Като Ви поздравявам с празника, Ви желая все по-големи творчески успехи. Бъдете посланици на българската култура и изкуство, които са сред най-ярките и ценни богатства на световното духовно и историческо наследство!
Честит Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!"
24.05.2022, 12:37 часа
654 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha