Руски депутат намекна за отвличане на военен министър от членка на НАТО

Руски депутат намекна за отвличане на военен министър от членка на НАТО Виден руски законодател намекна за отвличане на министър на отбраната на страна членка на НАТО, когато той дойде на посещение в Украйна, и за откарването му в Москва за разпит относно заповедите, които Западът дава на Киев, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
Олег Морозов, който за първи път влезе като депутат в парламента на Русия през 1993 г. и който е член на управляващата партия „Единна Русия“, каза, че доставката на западни оръжия за Украйна представлява пряка заплаха за Русия и може да наложи Москва да преразгледа военните си цели.
„Знаете ли, хрумва ми е един фантастичен заговор. В близко бъдеще, на някакъв етап, министър на отбраната на някоя страна членка на НАТО ще дойде с влак до Киев, за да говори със Зеленски. Но той няма да стигне там. И ще се събуди някъде в Москва“, заяви Морозов в програмата „60 минути“ по руската държавна телевизия „Россия 1“.
„Искате да кажете, че ние ще го отвлечем“, попита тогава с усмивка водещата на програмата Олга Шкабеева.
„Да. И тогава ще разберем кой и какви заповеди дава и за какво ги дава, кой за какво точно е отговорен“, каза Морозов. После той добави: „Има нови правила в света сега. Нека всички тези военни министри, които идват в Киев, да си помислят малко какво би било да се събудят в Москва“.
31.05.2022, 16:00 часа
594 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha