Двойки храни, които са неочаквано добра комбинация

Двойки храни, които са неочаквано добра комбинация Без храна не може да оцелее. В същото време добре знаем, че има продукти, които не е добре да се комбинират, защото водят до трудно храносмилане и проблеми.
Но има и храни,  които са вкусни сами по себе си, но ако ги комбинирате правилно по двойки, ще можете да усвоите по-пълноценно хранителни им вещества.

Домати и черен дроб
Липсата на желязо в организма може да доведе до общо неразположение, умора, забавен метаболизъм и проблеми със сърцето и кръвоносните съдове. Черният дроб е богато на желязо, а то се усвоява най-добре в съчетание с витамин С. Тук идват на помощ доматите - те съдържат аскорбинова киселина.

Ябълки и тъмен шоколад
Тази комбинация не може да се счита за традиционна, но си струва да се опита, защото ензимът катехол, който се съдържа в ябълките и кверцетина, който е антиоксидант, заедно правят чудеса: укрепват имунната система, стимулират активността на мозъка, подобряват сърдечната дейност и укрепват кръвоносните съдове. Дори намаляват риска от рак.

Овесена каша и прясно изцеден портокалов сок
Овесената каша и портокаловият сок са отличен източник на феноли. Това означава, че те подобряват функционирането на храносмилателната система и помагат да се отървете от токсините.

Свинско и брюкселско зеле
Свинското е твърде мазно, за да се консумира всеки ден. Въпреки това, месо съдържа селен, който потиска растежа на раковите клетки. Сервирайте свинското с брюкселско зеле, което съдържа органичното вещество сулфорафан, повишаващо ефективността на селена до 13 пъти.
03.06.2022, 10:21 часа
491 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha