Черна статистика! Войната по пътищата взе 11 жертви от Врачанско, ето къде стават най-много катастрофи

Черна статистика! Войната по пътищата взе 11 жертви от Врачанско, ето къде стават най-много катастрофи 11 души са загинали в катастрофи на територията на област Враца от началото на годината. Такава е черната статистика на МВР за първите 5 месеца от 2022-ра. Ранените във войната по пътищата са 80. 
За отчетения период във Врачанско са станали общо 254 катастрофи. Данните показват, че най-много от тях са били на територията на общините Враца и Криводол, следвани от Мездра и Бяла Слатина. Според статистиката, най-критичният ден е събота, а най-честата причина за пътните инциденти е несъобразената скорост. 
МВР публикува и списък на участъците с най-висока концентрация на ПТП-та в областта. За никой не е изненада кои водят в статистиката. Две от тях са на придобилия популярност като „Кошмарът на АПИ“ обходен път на Враца, а именно кръговото кръстовище и това с пътя за Криводол. Общият брой катастрофи там от началото на годината е 15, с 13 пострадали, а един човек е загубил живота си. 
Останалите два участъка, които се контролират от МВР заради множество инциденти, са в Белослатинско – към Плевен и село Попица, където са станали общо 7 катастрофи. 
10.06.2022, 08:40 часа
1361 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha