От последните минути! Депутатът на Слави от Враца Георги Георгиев се маха от ИТН, май ще става регионален министър

От последните минути! Депутатът на Слави от Враца Георги Георгиев се маха от ИТН, май ще става регионален министър Депутатът от Враца от „Има такъв народ“ Георги Георгиев е един от членовете на партията, които днес официално обявиха, че я напускат, научи агенция BulNews.
По неофициална информация той ще бъде следващият регионален министър.
„Бях областен координатор на Враца и София област. Писах програмата по регионално развитие на партия „Има такъв народ“. През това време не съм взел нито един лев за тази си дейност“, заяви инж. Георги Георгиев по време на брифинг, на който посочи мотивите за напускане на партията на Слави Трифонов.
„Офиси се откриваха със средства на партията. Със Слави Трифонов се виждаме много рядко. Още след като Гроздан Караджов беше избран за министър излезе едно проучване за демографското бъдеще на България, аз пуснах един коментар в моя Фейсбук, че е негово задължение да се погрижи за регионалното развитие на страната. Половин час след това получих едно обаждане от Тошко Йорданов с призив да махна статуса си“, разкри депутатът от Враца.
Той разкри с кои действия в сектора на регионалната политика не е бил съгласен.
„Дадоха се половин милиард за общините, но без критерии за развитие на регионалната политика. Има критерии, които са с неясно какви и неясно за кого. Поръчките бяха стартирани преди 1-2 години и ремонтите трябваше да са на по-ниски цени, но не ни разрешаваха да питаме. По отношение на текущите ремонти – поисках проверка и стана страшно. Преведени са половината пари на строителите и предстои да се преведат останалите. При новите ремонти обществените поръчки се саботират. Строителите казват, че се е налагало да се срещат с Орлин Алексиев, който отивал при Гроздан Караджов и той казва кои са правилните фирми“, разкри Георги Георгиев.
13.06.2022, 19:06 часа
5401 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha