Община Берковица обнови поломена детска площадка, призова за нетърпимост към вандализма

Община Берковица обнови поломена детска площадка, призова за нетърпимост към вандализма Служители на ОМ "Комунални дейности" - Берковица монтираха ново съоръжение на детската площадка в парк "Здравец" в града. Старото беше демонтирано след многобройни вандалски прояви. Счупените пейки са отремонтирани и освежени с нова боя, паркът и беседката са почистени.
Все повече вандалски прояви по детските площадки се наблюдават в община Берковица. Посегателства се забелязват във всички райони, а най-често те са насочени към изкъртване на части от оградните елементи или катерушките и пързалките. Специално за детските площадки, често са налице безотговорни действия като изхвърлянето на опаковки и бутилки в този район, въпреки наличието на кошчета, използването на съоръжения от по-големи деца, юноши и дори възрастни, изпочупени пейки, огради и др.
Община Берковица категорично осъжда подобни вандалски прояви и уведомява, че паркът е под постоянно видеонаблюдение, като изразява категоричното си становище, че всякакви прояви на вандалщина ще бъдат строго съблюдавани и санкционирани за нанесените щети.
"Площадките са място за игри и занимания на малки деца и всички следва да бъдат отговорни, за да се гарантира безопасното им ползване", категорични са от общината.
Местната управа призовава жителите и гостите на града дa пpoявявaт нeтъpпимocт ĸъм всички хулигански прояви и дa cигнaлизиpaт за тях нa дeнoнoщния телефон в общината 0953/88418.
17.06.2022, 11:37 часа
663 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha