15 проекта от граждани си поделят 60 бона от община Враца, вижте какви са те

15 проекта от граждани си поделят 60 бона от община Враца, вижте какви са те Станаха ясни проектите от „Малки граждански инициативи“, които ще получат финансиране от община Враца, научи агенция BulNews. 
По традиция всяка година местната управа залага в бюджета си сума, която да отпусне на граждани да разкрасят града и населените места от общината. По този начин общинският съвет насърчава гражданското общество да предлага и реализира инициативи, насочени към подобряване условията на живот. 
Тази година отделената сума е 60 000 лева, които са разпределени между 15 предложения. Шест от одобрените проекти са на територията на град Враца, а останалите са в селата от общината. Преобладават предложенията за изграждане на кътове за отдих, както и спортни площадки. 
Най-голямата отделена сума е 5000 лева, което е и максимумът за един проект. Средствата са за изграждане на футболно игрище в село Баница. А един блок във врачанския жилищен комплекс „Дъбника“ ще бъде разкрасен от две страни, тъй като жителите на два от входовете са получили зелена светлина за проектите си за облагородяване.
Вижте всички одобрени проекти в галерията по-долу.  
 
21.06.2022, 08:40 часа
1877 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha