КОЦ-Враца купува модерна апаратура за анализ на туморни маркери

КОЦ-Враца купува модерна апаратура за анализ на туморни маркери Нова модерна апаратура ще има Комплексният онкологичен център във Враца, научи агенция BulNews. Управителят на дружеството д-р Григор Томов поиска от общинския съвет в града разрешение за закупуване на система за анализ на туморни маркери и хормони. 
Сумата, която ръководството на лечебното заведение ще вложи, за да лекува още по-добре пациентите си, е 44 000 лева. С тях ще бъде надграден наличният им Имунологичен анализатор АIА 360 до Автоматична система за анализ на туморни маркери и хормони АIА 900. 
„Към настоящия момент притежавания от лечебното заведение апарат се нуждае от ъпгрейдване, тъй като е необходим за извършване на имунологични изследвания: туморни маркери и хормони, които са основни за диагностиката и лечението на онкоболните пациенти“, се казва докладната записка. 
Новият уред ще бъде използван за нуждите на отделението по „Клинична лаборатория“ в КОЦ – Враца.
Очаква се, че при така очертаните нужди на здравното заведение общинският съвет ще даде исканото съгласие за закупуване на медицинската апаратура. Това обаче ще решат сенаторите на предстоящото си редовно заседание следващата седмица. 
 
20.06.2022, 16:54 часа
688 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha