Огнен ад! Огромен пожар унищожи 1800 дка жито и 25 кошера в Монтанско

Огнен ад! Огромен пожар унищожи 1800 дка жито и 25 кошера в Монтанско Голям пожар унищожи продукцията на земеделци от Монтанско, съобщават от пресцентъра на МВР в града на Огоста.
Случката е от вчера. В 14.35 часа полицията в Монтана постъпил сигнал за горящи земеделски земи и произведения – жито и слънчоглед. Обадилият се заявил, че те са собственост на двама на 58 и 71 години от Мадан. Подалият сигнала допълнил, че горят и около 20 пчелни кошера, с неустановена собственост към момента, всички находящи се в землището на бойчиновското село. 
Веднага след съобщението на мястото пристигнали два екипа пожарникари и сектор СОД, които загасили пламъците. Пожарът обаче е унищожил 1800 дка жито, 15 декара слънчоглед и фургон с 25 пчелни семейства. Причината за инцидента е в процес на установяване.
Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано е досъдебно производство в районното управление на Монтана.
В 19.29 часа екип огнеборци от областния град реагирали на сигнал за запалено жито във Владимирово. Пожарникарите загасили огъня, който обаче е съсипал 1 декар от продукцията. Предполагаема причина за произшествието е небрежност.
През изминалия ден огнеборците от Монтанска облат са гасили пожар в сухи треви храсти и отпадъци. Горели са 100 кв. м. гуми в село Замфир, 50 кв.м. боклуци в монтанския квартал "Кошарник" и 2 декара в Якимово.

*Снимката е илюстративна
22.06.2022, 09:54 часа
2955 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha