МВР излезе с подробности за катастрофата между кола и влак в Монтанско

МВР излезе с подробности за катастрофата между кола и влак в Монтанско Лек автомобил се самозапали и изгоря, след като премина на червен светофар и бе блъснат от пътнически влак на ж.п. прелез, намиращ се в района на село Дъбова махала, община Брусарци. Водачът на лекия автомобил се е разминал само с охлузни рани, съобщават от областната дирекция на МВР в Монтана.

Извънредно! Влак удари кола на жп прелез в Монтанско и тя се запали /снимка/

Както агенция BulNews съобщи, инцидентът е станал вчера около 18 часа на път 1060, община Брусарци, с посока на движение от село Княжева махала към път ІІІ – 112. 63-годишен водач от село Крива бара, при управление на лекия си автомобил „Ситроен Ксара Пикасо 1.6“ с монтанска регистрация, преминава през ж.п. прелез в близост до село Дъбова махала, без да се съобразява с подадения забранителен звуков и светлинен сигнал на светофарната уредба. Автомобилът бил блъснат от пътнически влак, движещ се от Видин към Брусарци, управляван от 46-годишен машинист от Видин.
При реализираното ПТП лекият автомобил се самозапалил и изгорял, а на локомотива са причинени минимални материални щети. Водачът на колата е транспортиран в болницата в Лом, където е прегледан от екип на спешния център. Медиците не са установили фрактури, а охлузни рани по тялото. Пострадалият е изписан за домашно лечение.
Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на районното полицейско управление в Лом, която е извършила оглед. На водача на лекия автомобил е съставен акт по Закона за движение по пътищата. По случая е образувано досъдебно производство. 
 
30.06.2022, 11:35 часа
8901 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha