Прокуратурата за нападението в Галиче: Роднини на изверга, убил и изнасилил Андреа, са пребили дядото с дървени пръти

Прокуратурата за нападението в Галиче: Роднини на изверга, убил и изнасилил Андреа, са пребили дядото с дървени пръти Младежите, нападнали и пребили възрастен човек в Галиче, са роднини на изверга, убил и изнасилил красивата Андреа в селото. Те са скочили на дядото заради забележка, след което са разбили вратата му и са го налагали с дървени пръти. Това стана ясно на извънредна пресконференция на прокуратурата във Враца преди минути. Държавен обвинител №1 за Враца Владимир Сираков разкри подробности за бруталното нападение, като отчете, че битовата престъпност в областта расте.

Екшън в Галиче! Двама младежи пребиха зверски възрастен човек

Както агенция BulNews съобщи, екшънът се е разиграл към 18.30 часа снощи. Двамата младежи – 22-годишен от Ихтиман и 15-годишен от Галиче, брулели ореха пред къщата на 73-годишния И.Д.А. Дядото им направил забележка, при което те реагирали агресивно. Младите момчета прескочили в двора му и скочили на бой. Човекът успял да се измъкне и се прибрал в къщата си. Това обаче не спряло двамата нападатели. Те грабнали дървени пръти и буквално изкъртили от пантите входната врата на дома. Там те приклещили немощния старец и започнали да го млатят с колците. 
Пострадалият е откаран в спешния център в Бяла Слатина, където след преглед медиците го оставили за лечение. Мъжът е с комоцио и охлузни рани по лицето и тялото, има съмнение за фрактура на два пръста на лява ръка. Опасност за живота му обаче няма, смятат лекарите.
Екип на полицията отишъл на мястото и след оглед и разпит на свидетели закопчал двамата нападатели. Днес в Галиче отишъл и лично и окръжният прокурор Владимир Сираков. Той е провел беседи с местните, които изразили опасения да не се повтори ужасът отпреди две години и половина, когато 17-годишният Аксел Олеков изнасили и уби брутално тийнейджърката Андреа в дома ѝ. 
По-малкият от задържаните за настоящия случай е брат на убиеца, а другият младеж също е техен роднина. Единият е само на 15 години, а вече с него се работи в Детска педагогическа стая. Другият пък е криминално проявен и осъждан за грабеж. Жителите на Галиче се опасяват, че цялото семейство са склонни към насилие и настояват за спешни мерки, преди да се стигне до нова трагедия. 
Окръжният прокурор на Враца обяви, че с полицията работят активно и ще бъдат безкомпромисни към подобни хулигански прояви. На двамата биячи предстои да се гледа мярка за задържане под стража за още 72-часа, след което обвинението ще иска от съда в Бяла Слатина те да бъдат оставени за постоянно в ареста.
 
04.07.2022, 15:47 часа
5585 3
Коментари

12

04.07.2022, 20:18 часа
Хитлер беше прав.

da zapochvat

04.07.2022, 16:48 часа
i ostanalite ot rodata. Takova neshto ne se proshtava.Malko im e !!!!!!

!!!

04.07.2022, 15:59 часа
Тия циане май само Ценко Чоков ги оправяше , а прокоратурата само се изявчваше като говорител, както и сега.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha