Пазете се! Пишман майстори от Пловдивско на гастрол в Монтана, взимат пари за ремонти и духват

Пазете се! Пишман майстори от Пловдивско на гастрол в Монтана, взимат пари за ремонти и духват Полицията е задържала седем души за измама в Монтанско, научи агенция BulNews. Те се представяли за майстори, взимали аванс от наивни хора за извършване на ремонти, след което духвали с парите. 
Потърпевшата е 70-годишна монтанчанка. Между 16.30 и 18 часа вчера тя била посетена от група мъже, които я заблудили, че ще извършат ремонт на покрива на имота й. За работата жената заплатила 2 300 лева, като дала на мнимите майстори и мобилния си телефон "Сони Експерия" на стойност около 100 лева. 
След като платила, потърпевшата споделила със свои близки за посещението от въпросните мъже и уговорения ремонт. Хората разпознали извършената измама и подали сигнал в полицията. 
Ченгетата незапавно започнали разследване по горещи следи. В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от местното районно установили мнимите майстори. Шестима от тях били жители на област Пловдив на възраст от 19 до 50 години. С тях имало и 19-годишен монтански жител. 
Извършителите са задържани за 24 часа в полицейския арест на Монтана. Паричната сума и мобилният телефон са открити и ще бъдат върнати на собственичката. 
По случая е образувано досъдебно производство.
 
07.07.2022, 12:20 часа
939 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha