Лекар бие тревога: Никога не яжте тази част на пилето

Лекар бие тревога: Никога не яжте тази част на пилето

Цял свят яде пилешко месо. То е едно от най-предпочитаните, когато става въпрос за диети и здравословно хранене. То е източник на пълноценен протеин, необходим за правилното функциониране на човешкото тяло.
Въпреки това, има някои части от пилето, които не трябва да се консумират.
Те включват пилешка кожа (поради вредни химикали, с които е третирана), бял дроб и трътка заради опасните бактерии. За това предупреждава руският ендокринолог д-р Елена Островская.
Лекарят пояснява, че освен вредни мазнини, пилешката кожа може да съдържа и хлорни съединения. Това вещество се използва за обработка на пилешко месо. С негова помощ продуктът издържа по-дълго.
"Пилешките дробчета се считат за особено вредни, защото могат да съдържат бактерии, които са много трудни за унищожаване с термична обработка. Става въпрос най-вече за листерия", допълва д-р Елена Островская.
Ендокринологът също така предупреждава, че не трябва да се яде трътката на пилето. Тя може да съдържа патогенни бактерии в големи количества. Освен това не се препоръчва да се злоупотребява с пилешки крилца, тъй като при готвенето им се използва много олио и голямо количество подправки.

09.07.2022, 16:34 часа
1475 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha