Преди пика: Увеличава се интересът към ваксините срещу COVID-19 във Враца

Преди пика: Увеличава се интересът към ваксините срещу COVID-19 във Враца Ръст в интереса към ваксините срещу коронавируса се наблюдава във Враца. Това личи от ежедневните данни, изнасяни от Регионалната здравна инспекция. Само вчера здравните работници са поставили 92 дози. Цифрата е доста голяма, в сравнение с дните отпреди няколко седмици, когато желаещите да се ваксинират се брояха на пръсти. 
Най-голям е интересът към ваксината на Pfizer-BioNTech, от която вчера са поставени 90 дози. Останалите две са с препарата Janssen. Това може би се дължи на факта, че другата РНК ваксина на компанията Moderna е достъпна само с предварително записване, както стана ясно от съобщение на РЗИ преди две седмици. 
От данните на здравната инспекция не става ясно обаче дали засиленият интерес е към първа или бустерна доза.  В областта общо поставените дози са 94 440. От тях със завършен ваксинационен цикъл са 47 287 души, с първи бустер – 16 608, а едва 310 души са си сложили втора бустерна доза.  
Към днешна дата активните случаи в област Враца са 395, от които 7 са в болница. През изминалото денонощие новозаразените са 16, а 86 човека са поставени под карантина от здравните власти.
14.07.2022, 14:35 часа
403 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha