На косъм от трагедия! Кола се блъсна в газовото хранилище на бензиностанция в Монтанско, спецекипи предотвратиха взрив

На косъм от трагедия! Кола се блъсна в газовото хранилище на бензиностанция в Монтанско, спецекипи предотвратиха взрив Инцидент, който можело да доведе до взрив, се размина на косъм без последствия, научи агенция BulNews. Кола е катастрофирала в газовото хранилище на бензиностанция, но благодарение на изпратени светкавично спецекипи, трагедията била предотвратена. 
Произшествието е станало минути преди 11 часа вчера в монтанското село Дондуково. 19-годишен шофьор карал колата си „Ауди А3“ по пътя от Лом към Брусарци. Младежът обаче натискал повечко педала на газта и при навлизане в десен завой загубил контрол над волана. Колата излязла от пътното платно вдясно, където имало бензиностанция. За беда автомобилът се забил точно в газовото хранилище на обекта, което е изключително опасно и може да доведе до взрив. 
Незабавно бил подаден сигнал на спешния телефон 112 и към мястото светкавично били насочени три пожарни и екип на сектор „Специализирани оперативни дейности“. Установено било, че теч на газ има и се наложило да бъдат взети незабавни мерки. Само благодарение на бързата намеса на спецекипите, изтичането на газ било преустановено, с което те предотвратили инцидент с по-големи материални щети и човешки жертви.
Все пак инцидентът не се разминал напълно без последствия. Нанесени са значителни материални щети по автомобила и газовото хранилище на бензиностанцията. При сблъсъка е пострадало и 16-годишно момиче, което пътувало с младежа. Тя е получила охлузни рани и е настанено в ломската болница под наблюдение. Опасност за живота на девойката за щастие няма. 
Направените пробите на водача за употреба на алкохол, наркотични вещества или техни аналози, извършени с технически средства алкотест и дръгтест, са отрицателни, казаха от полицията. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група и е образувано досъдебно производство.

*Снимката е илюстративна. 
15.07.2022, 10:49 часа
4868 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha