Извънредно! Арестуваха врачанина Николай Диковски в Скопие с обвинения за шпионаж, готвят се да го съдят

Извънредно! Арестуваха врачанина Николай Диковски в Скопие с обвинения за шпионаж, готвят се да го съдят Вчера в квартал на македонската столица Скопие е бил арестуван врачанският бизнесмен Николай Диковски, научи ексклузивно агенция BulNews.
Около 16 часа той се свърза с управителя на медията и съобщи, че полицаи са го задържали в Карпош, което е на около 2 км. от центъра на града.
Диковски е успял да се свърже с консула на България в Скопие и с адвоката си, които незабавно дошли в полицейския участък. По негови думи обвиненията са, че е нарушил времето за престой в Македония и за шпионаж в полза на България.
Николай Диковски от години живее в Скопие и има постоянен адрес. Личен приятел е на бившия премиер Зоран Заев. По негово време врачанинът работеше в министерството на туризма и отговаряше за хотелите и СПА центровете в страната. Няколко пъти заедно със Зоран Заев са идвали тайно в Банско да карат ски.
На този етап не е ясно дали това приятелство с бившия министър-председател е поводът за ареста или сигнал срещу Николай Диковски.
В момента в Македония цари истинска истерия срещу България и българските граждани и нищо чудно врачанинът да е жертва на сложната политическа обстановка.
Днес се очаква той спешно да бъде изправен пред съда в Скопие.
На този етап вече няма връзка с него и не е ясно какво се случва.
16.07.2022, 09:53 часа
13305 1
Коментари

Гаден Врачанец кореняк

16.07.2022, 14:04 часа
Диковски,македонско име...
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha