МВР: Виновникът за вчерашната тежка катастрофа във Враца е бил пиян

МВР: Виновникът за вчерашната тежка катастрофа във Враца е бил пиян Пиян е бил шофьорът, предизвикал тежка катастрофа на оживен булевард във Враца вчера следобед, съобщиха от полицията. 
Както първо агенция BulNews съобщи, инцидентът стана към 17.30 часа на бул. „Христо Ботев“, до новата бензиностанция „Феникс Петрол“. Лек автомобил „Форд Мондео“, управляван от 47-годишен мъж, се движел в посока жк "Дъбника". Той навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движещата се към центъра на града „Шкода Фабия“, шофирана от 50-годишен мъж. И двете коли са с врачанска регистрация.

От последните минути! Тежка катастрофа до новата бензиностанция на „Феникс Петрол“, линейка лети към болницата /снимки/

При удара е пострадал мъжът зад волана на „Шкода“-та. Той е бил транспортиран с линейка в болницата, където след преглед е установено, че има разкъсно-контузни рани на главата и шията и охлузвания в областта на горните и долните крайници. Лекарите преценили, че опасност за живота му няма и го освободили за домашно лечение. Ранен е и 23-годишният син на мъжа, който пътувал с него в колата. Той имал видими наранявания в областта на главата, но отказал да бъде прегледан от медиците. 
Нанесени са и солидни материални щети по колите. По данни на МВР, те възлизат на около 3000 лева. 
Причината за ПТП-то е несъобразена скорост с характера и интензивността на движението от страна на водача на „Форд“-а. Освен това се оказало, че той е бил пиян. Пробата му за алкохол отчела над 1.2 промила. Тази на водача на „Шкода“-та е отрицателна. 
На нарушителя са съставени два акта, след което той бил задържан в ареста за 24 часа. По случая е образувано бързо производство
 
20.07.2022, 09:55 часа
5030 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha