Войната в Украйна: Москва разширява военните си цели и отвъд Донбас

Войната в Украйна: Москва разширява военните си цели и отвъд Донбас Русия разширява обхвата на военните си цели и отвъд района на Източен Донбас. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров. Възможна е офанзива в Западна Украйна, ако Европа и САЩ продължат да снабдяват Киев със системи за залпов огън, става ясно от думите на руския дипломат номер едно.
Междувременно проруските власти в частично окупирания от Москва район Запорожие твърдят, че украинската страна е осъществила атака с дрон върху ядрена централа в района, но реакторът не е засегнат. Украинските власти не коментират тези твърдения.
„Денацификация, демилитаризация - в смисъл да няма военни заплахи за нашата безопасност от територията на Украйна. Тази задача остава. Когато преговарящите се срещнаха в Истанбул, беше обсъден един вид география. Готовността ни да приемем украинското предложение се основаваше на тази география, географията от края на март 2022 година. Сега тя е различна. Това далеч не са само Донецката и Луганската народна република - това са Херсонска и Запорожка области и редица други територии. И процесът продължава”, заяви Лавров.
21.07.2022, 08:35 часа
546 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha