Видинската библиотека става мобилна, библиобус ще радва читатели в цялата област

Видинската библиотека става мобилна, библиобус ще радва читатели в цялата област Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ във Видин ще се превърне в мобилна чрез закупуване и оборудване на Библиобус. Новата придобивка ще стане факт благодарение на спечелен проект на библиотеката по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти“ на Национален фонд „Култура“ (НФК).
Проектното предложение, което е на обща стойност близо 64 хил. лв., от които близо 52 хил. лв. се предоставят от НФК, е озаглавено „Книгите в търсене на (по)читатели“. То се фокусира върху осигуряване на достъп до различни видове литература – както художествена, така и научна, осигуряване на достъп до културни събития, съобразени със спецификите на жителите в съответното населено място, насърчаване на четенето и формиране на трайни навици за четене у децата и младите хора, чрез въвеждане на иновативна за област Видин услуга – „Мобилна библиотека“.
Проектът предвижда закупуване и оборудване на Библиобус с цел създаване на мобилна библиотека за нуждите на област Видин – услуга, която е нова и иновативна за българските библиотеки и ще повиши експертния капацитет на екипа на РБ „Михалаки Георгиев“. Внедряването на услуга Библиобус ще спомогне библиотеката да излезе извън традиционните си пространства и да достигне нови читатели не само в града, но и в цялата област.
21.07.2022, 14:43 часа
751 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha