На прага на нови избори: Поредни обвинения между „Продължаваме промяната” и ИТН

На прага на нови избори: Поредни обвинения между „Продължаваме промяната” и ИТН В очакване на датата на предсрочните парламентарни избори - партиите със заявка за победа. И размяна на нови обвинения за това кой е виновен за краткия живот на 47-ото Народно събрание.
„Колегите от ИТН буквално се хващаха за всяка една възможна и малка причина. Сякаш едно програмирано торпилиране на всяка една възможност за създаване на една антикорупционна широка коалиция, която да направи промяна”, каза Антон Тонев от „Продължаваме Промяната“.
„Те така говорят  иначе трябва да си признаят, че са некадърни и са вземали грешни решения и че ние сме били прави”, каза Тошко Йорданов от „Има такъв народ“.
От „Продължаваме Промяната“ пак обвиниха партията на Слави Трифонов за скрита коалиция с ГЕРБ и дадоха пример с гласуване в пленарната зала през изминалата седмица. 
„Цялата зала разбра какви указания получиха депутатите от ИТН от своите съседи от ГЕРБ”, обяви Тонев.
Йорданов контрира: „Човекът е спал на течение и говори глупости”.
Заради тази позиция от „Продължаваме промяната“ не виждат шанс да влязат пак в коалиция с партията на Слави Трифонов.
„ИТН загубиха от обществения си образ, с който дойдоха на политическата сцена. Не смятам, че други партии ще имат желание да обединят сили с тях”, каза още Тонев.
Вратата за партньорство е затворена и към ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ обясни още Тонев. За „Има такъв народ“ обаче е рано да се говори за партньори.
От партията на Слави Трифонов нямало да влязат в предизборна коалиция с нито една партия, след като вече получиха покана за това от ВМРО. А на фона на политическите искри – бившият премиер и настоящ председател на европейските социалисти Сергей Станишев призова:
„Няма достатъчно зрялост от политиците да разберат, че минаваме през такъв период, че е нужна достатъчно широка коалиция, която да решава проблемите на хората”,
Сега въпросът е - кога партиите ще премерят сили на предсрочния вот.
31.07.2022, 15:17 часа
633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha