Пореден ден с жертва на коронавируса в Монтанско, карантинираха група в детска ясла

Пореден ден с жертва на коронавируса в Монтанско, карантинираха група в детска ясла Пореден ден със смъртен случай от коронавирус в Монтанско. След като месеци наред починалите пациенти с коварната зараза се брояха на пръсти, само за последната седмица те достигнаха трвожно висок брой. 
Вчера е издъхнал 66-годишен мъж, съобщават от Регионалната здравна инспекция. С него жертвите на болестта от началото на пандемията в областта стават 1178.
Вчера в Монтанско са установени 34 нови случая на COVID-19 инфекция. От новозаразените лица най-младият е на 18 години, а най-възрастният - на 89 години.
Остава извънредната ситуация и в детска ясла „Звездица“ в Лом. В понеделник съобщихме за служител на забавачката, дал положителна проба за коронавирус, заради която бяха карантинирани 8 деца и двама души от персонала. Вчера обаче е регистриран нов положителен тест на служител в детското заведение и под карантина са поставени още 22 деца и 5 души от персонала.
Към днешна дата със заразата се борят 206 жители на областта, а 17 от тях са в болница. 189 от диагностицираните са на домашно лечение, а 242-ма са поставени под домашна карантина.
 
03.08.2022, 10:13 часа
1094 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha