Погром във Враца! Вандали потрошиха и заринаха с боклуци обновената градинка на площад „Руски“ /снимки/

Погром във Враца! Вандали потрошиха и заринаха с боклуци обновената градинка на площад „Руски“ /снимки/ Обновената преди по-малко от година градинка на площад „Руски“ във Враца е поломена от вандали, научи агенция BulNews. Недобросъвестни граждани са потрошили пейките и са засипали земята с боклуци. 
Паркът бе ремонтиран преди 7 месеца. Тогава бяха сложени нови пейки и бе направена детска площадка. По-рано бяха монтирани красиви цветни кашпи, а фонтанът с пикаещото момченце бе обновен. Така градинката се превърна в едно от любимите места за отдих на врачани. 
За съжаление, освен обикновените хора, ремонтираният парк привлича и вандали, които чупят и замърсяват. Две от новите пейки вече са счупени, а земята е посипана с опаковки, обелки от семки и други боклуци. 
Кадри на грозната гледка бяха споделени в социалната мрежа фейсбук. Жители на Враца коментират, че в района често се събират групи от малцинствата. По думите на врачани, възрастните хора чоплят семки по пейките, а отрочетата им вилнеят из парка и по детската площадка. Хора се опитали да направят забележка на ромите, но те отказват да ги послушат и дори започват скандал. 
Врачани призовават за монтиране на камери за видеонаблюдение и солени санкции за нарушителите. 
От община Враца реагираха светкавично и заявиха, че за пореден път ще възложат на БКС да възстановят компрометираните паркови съоръжения и да почистят творението на "добросъветсните" граждани. 
 
10.08.2022, 08:50 часа
5663 1
Коментари

Калин

11.08.2022, 06:48 часа
не ВАНДАЛИ а цигани
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha