С над 1 млн. лв. ремонтираха основни улици и паркинги в Монтана /снимки/

С над 1 млн. лв. ремонтираха основни улици и паркинги в Монтана /снимки/ С 1 100 000 лева това лято в Монтана са ремонтирани основни улици и паркинги. Подмяната на водопровода, новите настилки, маркировка и разделителна ограда на най-натоварената част от бул. „Христо Ботев” е струвала 700 000 лв. На половин километровата отсечка са обособени и два паркинга с общо 100 места за автомобили.
След почти 30-годишно отлагане е асфалтирано и пространството пред блок 18 в жк ”Младост”. Занапред живеещите там ще могат да отиват на работа без да си носят резервни обувки, с които да преминават през лепкавата кал около блока.
„Особено зимата, пролетта, есента, при дъждовете беше много трудно. Намислили сме да си купим декоративни беседки, пейки и ще стане още по-красиво”, казва Райка Димитрова, която е от първите нанесли се в блока.
Сега тя и съседите ѝ очакват общината да осигури и осветление за района. От общината се надяват новите места за паркиране да спасят от агресията на автомобилите зелените площи.
„Това лавинообразно качване на автомобилите в зелените площи е огромен проблем, защото почти всяко семейство има по две и по три коли, които са нахвърляни и по зелените площи и където им видят очите. На това нещо ще бъде сложена точка. Да видя коя ще е причината сега да спираш в зелената площ”, заяви кметът Златко Живков
Основно е ремонтирана и улица „Стефан Стамболов”, където се намира Дневният дом за деца и младежи с увреждания. Подменен е водопроводът, както и отклоненията към имотите на хората, преасфалтирано е, изкърпени са и пет паркинга и околоблокови пространства. Вложените средства са 424 000 лева.
10.08.2022, 15:18 часа
883 1
Коментари

миш

10.08.2022, 15:37 часа
Ремонтирано,добре.И,ГАНЬО СИ Е ПАРКИРАЛ НА ТРОТОАРО,ПОНЕЖЕ СИ Е ПРЕД НИХ.Има ли КАТ,у тоя град ?
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha