Разследване на BulNews: Вижте колко пари и имоти имат бившите областни управители на Враца и техните заместници

Разследване на BulNews: Вижте колко пари и имоти имат бившите областни управители на Враца и техните заместници В началото на месеца служебното правителство на Гълъб Донев смени по-голямата част от областните управители у нас. По този повод, агенция BulNews направи справка в публичния регистър на КПКОНПИ за декларираните имоти и парични средства от хората, заемали високия пост в последните години. В поредица от материали ще ви представим с какво разполагат областните управители в Северозапада и техните предшественици, както и заместниците им. 
Новият областен управител на Враца Георги Митов досега не е заемал публична държавна длъжност. По този повод името му не фигурира в регистрите и няма данни за неговите авоари, движимо и недвижимо имущество. 
Докато финансовото състояние на новия областен управител не е известно, това на предшественика му е доста добро, сочи справка в регистъра. Стефан Красимиров и съпругата му притежават два апартамента и къща с двор в Мездра. Те имат и вила, още две къщи и незастроен имот в други населени места. Ексгубернаторът е декларирал още 17 земеделски земи, сред които ниви, ливади и гори. Красимиров представил пред антикорупционната комисия данни, че има налични близо 25 000 лева, плюс още 2 000 на жена му. На влог семейството има близо 227 000 лева. Бившият областен управител притежава лек автомобил БМВ Х3. Има дружествен дял в две фирми.
Преди Стефан Красимиров, на високия стол в областната администрация седеше Иван Сълов. Той е декларирал пред КПКОНПИ, че притежава две къщи с двор във Враца, както и една в село Бързина, а също и апартамент в София. На влог Сълов има малко под 13 000 лева, като налични средства не са декларирани. Бившият управник има лек автомобил „Форд Ка“.   
Предшественичката на Сълов в администрацията Малина Николова е посочила, че към датата на освобождаването си няма никакви имоти, средства и имущество за деклариране. 
Юлиян Димитров, който заемаше поста временно през 2021 г., е декларирал, че притежава апартамент във Враца и къща в село Руска бела, лек автомобил „Фолксваген Голф“ и 100% от фирмата „КСВ“ ЕООД. Той не посочва налични средства и авоари в банки, а само, че има потребителски кредит. 
Сред заместниците на областните управители на Враца има хора със солидно имущество и средства. Освободеният преди дни Красимир Колев има два апартамента, таван и гараж във Враца, апартамент в София и къща на село, а жена му има и апартамент в Лом, сочи справка в регистъра. Колев притежава още 15 имота земеделска земя, сред които ниви, лозя и гори. Колев и семейството му са декларирали две коли – „Хюндай“ и „Форд“, а на влог двамата със съпругата му имат общо около 127 000 лева. 
Борислав Борисов, който бе сред заместниците на Иван Сълов, не е декларирал имоти и движимо имущество, но със съпругата му имат немалка сума пари в банковите си сметки – 194 967 лв. негови и още 195 125 лв. на жена му. Двамата имат вложения в инвестиционни и пенсионни фондове на стойност над 77 хил. лв. 
Мирослав Комитски, който бе заместник на Малина Николова, също притежава завидно имущество. Той е декларирал апартамент във Враца и три къщи в Брусен. На името на съпругата му има още няколко имота в мездренското село, сред които гаражи, парцели и складови помещения. Комитски има също така много земеделски земи, сред които ниви, лозя, гори и ливади. Семейството му има три автомобила – „Опел Зафира“, „Фолксваген Поло“ и „Тойота Корола“. Декларираните от бившия държавен служител парични средства са 10 000 щатски долара в наличност, 15 000 лева на влог и 49 000 лева по банковата сметка на съпругата му. 
Робертино Маринов, който също бе заместник областен управител, е посочил, че притежава дворно място в Оряхово, лек автомобил БМВ и дялово участие във фирма. 
Публична е декларацията и на новия заместник областен управител Милчо Стефанов, който е част от екипа на Георги Митов. Той беше и в администрацията по време на Иван Сълов. Към 31 декември миналата година обаче е посочил, че няма движимо или недвижимо имущество за деклариране, нито пък парични средства в наличност или на влог. 
16.08.2022, 08:30 часа
9827 2
Коментари

do GORNIA

01.10.2022, 16:48 часа
pROSTO SA GO PROPPUSNALI,TAI KATO IMOTITE MU NE SE POBIRAT NA TRADICIONNIA FORMAT NA USTROISTVOTO, sPISAKAT SHTE BADE KATO BIULETINA ZA IZBORITE O PONE STOTINA ZAPISVANIA ha ha ha haha

Ех, ех ех!!!

16.08.2022, 20:47 часа
Ами Антонио, къде сте го пропуснали? Един приятел пита!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha