Само в BulNews: Вижте декларациите пред КПКОНПИ на сегашния и предишните областни управители на Монтана и техните заместници

Само в BulNews: Вижте декларациите пред КПКОНПИ на сегашния и предишните областни управители на Монтана и техните заместници Агенция BulNews продължава да показва на обществото декларациите за имущество, представени пред КПКОНПИ от областните управители в Северозапада. Вече публикувахме имуществото и средствата на бившите губернатори на Враца и техните заместници. 
В Монтана новоназначеният управник вече е заемал високия пост и по тази причина името му фигурира в регистрите на комисията. Валери Димитров е посочил, че той и съпругата му имат апартамент в града. Новият стар губернатор има и земеделска земя – ливада в село Крапчене, както и два автомобила „Сеат“ – „Алхамбра“ и „Кордоба“. Налични парични средства, както и такива по банкови сметки, Димитров не е декларирал. 
Предшественичката му Ванина Вецина е посочила, че притежава два апартамента, имот с право на строеж и магазин в София, два апартамента в Берковица, апартамент и земя във Велинград. Тя също така е декларирала, че има 16 земеделски земи, сред които ниви, ливади и едно лозе. Бившата губернаторка има също така два леки автомобила „Лексус“, а наличните ѝ средства са 34 775 лева, плюс 677 лева на нейния съпруг и още 59 500 лева на влог. Вецина посочва, че има също така акции ценни книжа, както и дялово участие в три фирми. От декларацията става ясно също така, че бившата областна управителка и съпругът ѝ имат няколко кредита. 
Преди Вецина, начело на област Монтана беше Росен Белчев. Той е декларирал собственост на два имота – апартамент и магазин в Монтана. Пари в наличност и по сметка не са посочени, но ексгубернаторът има задължения към банкови институции от близо 120 000 лева. 
Доста скромни са декларациите на заместниците на областните управители през последните няколко години. Цветко Цветков, който се прочу с дело за шофиране след употреба на алкохол по времето, през което заемаше държавната длъжност, притежава апартамент в Монтана и къща с двор в село Стакевци. Други средства или имущество не е декларирано.  
Друг бивш зам. областен управител – Десислава Каменова, има къща с двор в Монтана, 5 леки автомобила и никакви налични средства, но пък е посочила, че е задлъжняла с кредити за 108 000 лева. 
Освободената преди дни Латинка Симова има апартамент и къща с двор във Вършец. Вече бившата зам.-губернаторка кара „Фиат Пунто“ и има налични малко над 11 000 лева кеш, както и толкова на влог в банка. 
Миналата седмица правителството назначи на поста заместник областен управител Кирил Делев. Той обаче и преди е бил част от екипа на администрацията. Тогава той е посочил пред антикорупционната комисия, че е собственик на къща с двор в Монтана, както и на пикап „Фиат“. Делев не е декларирал парични средства в наличност или по сметка, а само кредит от 20 000 лева.  
16.08.2022, 08:40 часа
1503 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha